COMPOstera

 
 

“Äntligen en luktfri, snygg toalett, som inte behöver spolas

...”så här borde alla toaletter vara ... det är ren lyx “

Säger en 1a-gångsanvändare med ett brett leende ...“vad skönt med varm sits”


Många som aldrig använt en CompostEra erkänner att de rynkat på näsan åt idén att inte spola och har inte förstått hur det kan fungera !  Men man får snabbt nya vanor: lättare att hålla ren, snygg de-sign, alltid luktfri, tar liten plats, tyst, varm skön sittring ... spolfri blir enklare att använda, “tvätta händer” (eller handsanering med pump, som på sjukhusen som är snabbt och effektivt) och bara gå.


Lyxen ligger i friheten:  fri från oron att det kan sätta igen, inte spola iväg kanske rinna ut på golvet, att det blir lukt kvar för nästa användare, dåligt samvete för allt dricksvatten vi blandar med avföring och släpper ut i Östersjön för reningsverk återställer inte dricksvattnet och de förstör växtnäringen.


Utan utsläpp krävs inga tillstånd, då ingen förorening går ut ... bakterier, virus, parasiter, prioner och medicinrester lämnar aldrig processtanken som krymper avfallet på platsen utan olägenheter.


Hälsingborgs kommun visar nu klokheten att källseparera växtnäring i stadsavlopp, så att man kan nyttiggöra bredspektral växtnäring i direkt proportion till behovet för matframställning i Skåne. Då slip-per man alla kemikalier som avloppen inviterar. Allt fler finner det osmakligt att blanda stora mängder dricksvatten med avföring, vi förstör både näring och vattnet speciellt i den lavinartade vattenbristen !


                                         Läs mer här