COMPOstera

 
 

“Äntligen en luktfri, snygg toalett, som inte behöver spolas

...”så här borde alla toaletter vara ... det är ren lyx “

Säger en 1a-gångsanvändare med ett brett leende ...“vad skönt med varm sits”


Många som aldrig använt en CompostEra erkänner att de rynkat på näsan åt idén att inte spola och har inte förstått hur det kan fungera !  Men man uppskattar snabbt nya vanor: lättare att hålla ren, snygg design, alltid luktfri, tar liten plats, tyst, varm skön sittring ... spolfri blir enklare att använda, “tvätta händer” (eller handsanering med pump, som på sjukhusen som är snabbt och effektivt) och gå.


Lyxen ligger i friheten:  fri från oron att det kan sätta igen och blir kvar i stolen och inte spolar iväg, kanske t.o.m. rinner ut på golvet, att det blir lukt kvar för nästa användare, dåligt samvete för allt dricksvatten vi blandar med avföring och släpper ut i Östersjön för reningsverk återställer inte dricksvattnet och de förstör växtnäringen...


0-utsläpp kräver inga tillstånd, då ingen förorening släpps ut ... bakterier, virus, parasiter, prioner och medicinrester lämnar aldrig processtanken som krymper avfallet på platsen utan olägenheter.


Flera kommuner visar nu klokheten att källseparera växtnäring före stadsavlopp, så att man kan nyttiggöra den bredspektrala växtnäringen i direkt proportion till behovet för matframställning, som görs i Haninge, Tyresö, Nynäshamn. Då slipper man alla kemikalier som avloppen inviterar. Allt fler finner det osmakligt att blanda stora mängder dricksvatten med avföring i WC, vi förstör både näring och vattnet  ... speciellt galet i den lavinartat ökande vattenbristen !


                 Läs mer här

PS. Vi har inte något dataregister på er ...